Після зустрічі з прем'єром РФ Лукашенко має побачитися з Путіним / Фото: REUTERS

Олександр Лукашенко й російський прем’єр Михайло Мішустін домовилися про сплату енергоносіїв. Проте деталі у Росії вирішили не розкривати.

Про це повідомляє державне видання Белта.

Читайте такожЛукашенко спрогнозував, що спокійного життя у Білорусі не буде

Відео дня

«Хотів би привітати рішення, які сьогодні були ухвалені за нашими взаємними питаннями, пов’язаними з оплатою енергоносіїв. Ми досягли усіх домовленостей», – заявив Мішустін.

Розкривати суть домовленостей і конкретні рішення Мішустін не став, зазначає Белта. Разом з тим він підкреслив, що РФ зацікавлена у виведенні взаємин з Білоруссю на новий рівень та у «його наповненні новим змістом».  

Приїзд Мішустіна до Білорусі: що відомо

  • Зустріч російського прем’єра з Лукашенком відбулась сьогодні в Палаці Незалежності у Мінську. У рамках візиту Мішустін також має переговорити з главою білоруського уряду.
  • Під час розмови з росіянином Лукашенко, зокрема, заявив про начебто фальсифікацію отруєння Навального, знову згадав Україну та пригрозив сусіднім країнам армією.
  • У відповідь Лукашенко поїде до Москви побачитися з Путіним, де «розставить всі точки над «і».

Захід побоюється можливим втручанням Росії у справи Білорусі. Нові застереження ЄС висловив після заяви Путіна про формування резерву силовиків на прохання Лукашенка для розгону протестувальників.

У США ж відповіли, що покарають РФ у разі військового вторгнення до Білорусі.