Уряд Білорусі склав повноваження перед новообраним Лукашенком / фото REUTERS

Уряд Білорусі склав повноваження перед Лукашенком.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"Уряд Білорусі склав повноваження перед новообраним Президентом. Це передбачено постановою Ради Міністрів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, постанова набирає чинності з дня її прийняття.

На Національному правовому інтернет-порталі Білорусі також сказано, що вже підписано Указ про повноваження уряду.

Читайте такожТіхановська заявила про Готовність стати національнім лідером (відео)

Згідно з документом, прем'єр-міністру, його заступникам, міністрам і головам державних комітетів доручено здійснювати свої повноваження до сформування президентом нового складу Ради Міністрів.

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестувальників гумовими кулями.
  • У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • У наступні дні по всій Білорусі також проходили мирні акції протесту. Силовики жорстоко розганяли й проводили масові затримання, б'ючи людей кийками, застосовуючи світлошумові гранати та гумові кулі.
  • В ООН засудили насильство і порушення прав людини в Білорусі, ряд країн закликала Мінськ зупинити насильство.
  • 16 серпня влада влаштувала в центрі Мінська великий провладний мітинг. За повідомленнями очевидців, на акцію «добровільно-примусово» звозили бюджетників з усієї країни.
  • Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська записала нове відеозвернення до білорусів. Тихановська заявила про готовність стати національним лідером, щоб країна "заспокоїлася та увійшла в нормальний ритм".