Світлана Тихановська виїхала до Литви 11 серпня / фото REUTERS

Лідерка об’єднаної опозиції Білорусі Світлана Тихановська може найближчим часом повернутися до країни з Литви, де вона перебуває останні тижні.

Про це в ефірі Эхо Москвы повідомила довірена особа політика Ольга Ковалькова.

Читайте такожУ Конгресі США відреагували на пропозицію Путіна про військову "допомогу" Лукашенку«Проте вона не планувала звідси (з Білорусі – УНІАН) виїжджати. Тому я впевнена, що найближчим часом Світлана повернеться», – сказала вона.

Відео дня

Раніше стало відомо, що Світлана Тихановська готує офіційну заяву й оголосить себе переможницею президентських виборів в Білорусі.

Протести в Білорусі: виїзд Тихановської

  • Кандидатка у президенти Білорусі та лідерка опозиції Світлана Тихановська покинула країну 11 серпня – на піку масових протестів у зв’язку з фальсифікацією виборів 9 серпня.
  • У штабі тоді заявили, що рішення політик ухвалила під тиском центральної влади республіки, обмінявши таким чином себе на визволення з-під варти затриманої напередодні начальниці штабу Марії Мороз.
  • Пізніше стало відомо, що Тихановська мала неприємну розмову з представниками Центральної виборчої комісії та силовиками, коли прийшла зі скаргою до ЦВК.
  • Тоді ж у мережі з’явилось відео, у якому жінка закликала людей не виходити на протести. Однак вже невдовзі заяву Тихановської у штабі спростували, заявивши, що політик говорила ці слова під наглядом правоохоронних органів.
  • Наразі Тихановська перебуває у Литві, виїхавши до сусідньої з Білоруссю країни за заздалегідь оформленою візою.