18 червня відбувся майже 7-годинний пікет представників опозиції за підтримку заарештованих активістів / radiosvoboda.org

У різних містах Білорусі 19 червня відбулися акції проти затримань активістів, під час яких правоохоронці затримали понад 100 людей.

Читайте такожМінськ звинуватив РФ у втручанні у білоруські вибори: Кремль захотів пояснень

Як повідомляє Радіо Свобода, серед затриманих журналісти РС Олександра Динько та Андрій Рабчик – їх відпустили близько 22:00.

Відео дня

Протестні акції відновилися у п’ятницю ввечері у Мінську та інших містах Білорусі. Люди шикувалися у «ланцюг солідарності» на підтримку активістів і політиків, яких затримала влада країни під час президентської виборчої кампанії.

Як повідомляв УНІАН, президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. 21 травня розпочався збір підписів виборців для висунення кандидатів. Реєстрація кандидатів триватиме з 5 по 14 липня.

Критики Олександра Лукашенка вказують, що ніякі білоруські вибори за останні 20 років не можна назвати вільними або справедливими.

У центрі столиці Білорусі Мінську 18 червня відбувся майже 7-годинний пікет представників опозиції за підтримку заарештованих активістів.