У передмісті Міннесоти другу добу поспіль тривають протести у зв’язку з загибеллю 20-річного Даунта Райта, якого випадково застрелив поліцейський.

Відео дня

Про це повідомляє The Guardian.

Читайте такожУ США сталась смертельна стрілянина в школі

Правоохоронці застосували сльозогінний газ, світлошумові гранати тощо, щоб розігнати натовп громадян, котрі зібралися біля місцевого відділку поліції. У силовиків полетіли феєрверки, люди скандували прізвище убитого.

Сутички сталися за кілька годин після опублікованих поліцією записів перестрілки у неділю ввечері, що засвідчила смерть темношкірого громадянина.

Даунта Райта зупинили за можливе порушення правил дорожнього руху; він був застрелений після короткої перепалки з офіцерами. 26-річний коп помилково вийняв зброю замість електрошокера.  

Начальник поліції Тім Геннон під час брифінгу повідомив, що Райта зупинили через прострочену реєстрацію автомобіля і що стрілянина була явно випадковою.

Це одразу ж спровокувало вуличні протести, що супроводжувалися пограбуваннями крамниць місцевого ТЦ.

Вбивство Джорджа Флойда

  • США минулого року сколихнули тривалі масові протести, спровоковані вбивством поліцейським темношкірого американця Джорджа Флойда.
  • У низці випадків протестні акції по всій країні переросли в масштабні погроми і сутички активістів руху BLM з поліцією.