Франція готова стати гарантом безпеки для України / фото УНИАН

Франція, поряд з іншими союзниками, готова стати одним з гарантів безпеки для України.

Про це заявив на брифінгу представник Міністерства закордонних справ країни, коментуючи публікацію у ЗМІ про те, що США разом з Францією, Німеччиною і Великобританією зможуть зіграти роль гарантів безпеки для України.

"Франція готова узгодити з Україною угоди, спрямовані на надання їй гарантій безпеки, які допоможуть їй захистити себе в довгостроковій перспективі і запобігти можливим агресіям в майбутньому", - йдеться в заяві.

Відео дня

Гарантії безпеки для України - що відомо

Україна має намір вступити в НАТО, щоб отримати дієві гарантії безпеки про ненапад в майбутньому, в тому числі і з боку Росії. При цьому президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна хоче отримати гарантії безпеки ще до вступу в Альянс.

Раніше у своїй публікації видання WSJ повідомляло, що союзники розглядають модель безпеки для України, схожу на ізраїльську, яка буде віддавати пріоритет поставкам зброї і передовим технологіям. Така угода про безпеку буде пов'язана з процесом руху до майбутнього членства України в НАТО, але не поверне НАТО в бік будь-якого конфлікту з Росією. 

Вас також можуть зацікавити новини: