Шалленберг вважає, що РФ важлива \ фото REUTERS

Австрійський міністр закордонних справ Александр Шалленберг заявив, що РФ завжди буде важливою для європейських країн, і це маячня, якщо хтось думає інакше.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю Reuters. "Думати, що Росії не буде і ми зможемо відокремитися від неї у всьому - це маячня", - сказав міністр і додав, що Австрія все ж таки послабить зв'язки з РФ, але не відразу.

"Достоєвський і Чайковський частина європейської культури, подобається нам це чи ні. Вона (Росія. - ред.) наш найбільший сусід. Вона друга за величиною ядерна держава", - висловив думку австрійський міністр.

Відео дня

Також він прокоментував роботу в РФ другого за величиною австрійського банку Raiffeisen Bank International. Міністр зауважив, що нерозумно звертати увагу тільки на цей банку за його ведення бізнесу в Росії, тому що багато інших західних компаній теж працюють в РФ.

"Будемо реалістами - 91% західних компаній перебувають у РФ. Вони зайняли вичікувальну позицію", - сказав Шалленберг.

Позиція Шалленберга щодо України

Австрійський міністр відомий своєю проросійською позицією і різкими заявами щодо України. Так, 17 січня він закликав "зберігати почуття міри" щодо Росії, маючи на увазі, що главу МЗС РФ Сергія Лаврова не запросили на зустріч ОБСЄ в Польщі. Також австрієць не підтримав введення заборони на видачу віз ЄС росіянам. 

А в квітні минулого року Александр Шалленберг сказав, що Україні не варто пропонувати членство в Євросоюзі. Він пояснив свою думку тим, що є балканські держави, які проходили набагато довший шлях до кандидатства.

Вас також можуть зацікавити новини: