ХАМАС вбив під час атаку на Ізраїль 13-річну британку Яхель / Колаж УНІАН, фото independent, фото ua.depositphotos.com

Стало відомо про ще одну жертву атаки терористів ХАМАС на Ізраїль: палестинці вбили 13-річну британку Яхель, яка вважалася зниклою безвісти.

Про смерть дівчини заявила її родина в коментарі ВВС. Раніше стало відомо, що під час штурму території кібуца Беері, через дії ХАМАС загинули мама Яхель, уродженка Британії Ліанн. Про це пише Independent

Доля її старшої сестри 16-річної Нойя та батька-ізраїльтянина Елі - невідома. Поки що їх все ще вважають зниклими. 

Відео дня

Близькі родини Ліанн казали про неї, як про "улюблену доньку, сестру, матір, тітку та друга, яка збагатила життя всіх тих, кому пощастило знати її та любити", згадує ЗМІ.

"Вона прожила чудове життя, і її буде дуже не вистачати розбитій горем родині та друзям, яких вона залишила", - заявила родина.

Водночас преса вирішила не розголошувати прізвище загиблих Ліанн та Яхель. 

Там нагадали, що 16 жовтня глава британського уряду Ріші Сунак офіційно повідомив, що Британія може підтвердити факт смерті "щонайменше шести" своїх громадян. Ще 10 вважають зниклими безвісти.

Однак не відомо, чи додали до відповідної статистики загиблих ім'я Яхель. Наразі до МЗС Британії звернулися за офіційним коментарем щодо цього, вказує Independent. 

Водночас зранку глава МЗС Британії Ендрю Мітчелл наголосив, що уряд робить все від себе залежне, щоб звільнити британців, яких полонив ХАМАС. Йшлося про 10 осіб. 

"Ми не знаємо, де вони, і думаємо про них весь час. І, звісно, ми рішуче підтримуємо спробу Ізраїлю знайти їх і звільнити", - заявив він. 

ХАМАС показав світу свою заручницю після нападу на Ізраїль

16 жовтня терористи ХАМАС показали світу ролик з ізраїльтянкою, яку вони тримають у заручниках після вторгення до Ізраїлю (7 жовтня). Йдеться про 21-річну дівчину французького походження Мію Шем. В кадрі вона розповідає про травму руки та повідомляє, що знаходиться в секторі Гази.

На це відео відреагувала ізраїльска армія ЦАХАЛ. Там назвали відповідний ролик "психологічним терором" та спрогнозували, що незабаром ХАМАС опублікує більше подібних кадрів. Як відомо, зараз Ізраїль тримає територію сектора Гази в блокаді.

За даними Ізраїлю, терористи тримають у полоні 199, тоді як бойовики ХАМАС кажуть про більшу кількість - вони погрожують життю 200-250 особам. 

Вас також можуть зацікавити новини: