Путіна в 2023 році чекає велика проблема через війну в Україні / скріншот

Президент Російської Федерації Володимир Путін у 2023 році зіткнеться з новою великою проблемою. Йдеться про матерів та дружин мобілізованих росіян, яких піддадуть найжорстокішим репресіям.

За словами російського політолога Івана Преображенського, масових протестів на вулицях в Росії не буде, росіяни й надалі буду підкорятися режиму Путін.

"Вони сидять на мізерній зарплаті або в неоплачуваній відпустці і намагаються вижити самостійно", - зазначив експерт в інтерв'ю Wirtualna Polska.

Відео дня

Водночас він вважає, що президент РФ буде все більше піддаватися "нападкам" родичів росіяни, загиблих на війні проти України. За його словами, цій категорії громадян Росії втрачати нічого, тому вони "ідеальні борці з режимом".

"Росія дуже патріархальна країна, але правителі знають, що боротьба з жінками в Росії непопулярна і важка. Тепер Кремль не буде спокійно спостерігати, як формуються комітети солдатських матерів... Росія буде більш агресивною поліцейською державою", - прогнозує Преображенський.

При цьому він визнав, що російські бізнесмени розділені на дві групи з протилежною думкою в питанні війни в Україні.

"Найбагатші - "партія 23 лютого", тобто люди, які дуже хотіли б, щоб все повернулося в стан до повномасштабного вторгнення в Україну. Але попри своє невдоволення, бунтувати проти Путіна вони не готові. Вони розуміють, що без нього втратять все, що вони отримали за його правління. У свою чергу, найбільш яскравим представником другої групи є глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, раніше відомий як "кухар Путіна", - підсумував російський експерт.

Мобілізація в Россії 5 січня - що відомо

29 грудня 2022 року Міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосив про завершення мобілізації. У свою чергу в українській розвідці повідомили, що в РФ планують нову хвилю призову, яка почнеться вже в першій половині січня.

При цьому глава Міноборони України Олексій Резніков звернувся до росіян і попередив, що на початку січня Кремль закриє кордони для чоловіків, в тому числі і з Білоруссю, оголосить воєнний стан і почне чергову хвилю мобілізації.

Водночас 1 січня 2023 року стало відомо, що військові комісаріати в тимчасово окупованому Криму почали перевірку списків осіб, які підлягають призову.

Вас також можуть зацікавити новини: