Ілюстрація / REUTERS

Російська агресія в Білорусі зараз неможлива в таких масштабах, як це було у 2014 році в Україні.

Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловила білоруська журналістка, громадський діяч, колишня політв'язень Ірина Халіп.

Читайте такожУ російському МЗС істерично відреагували на слова Лукашенка про затриманих "вагнерівців"

Відео дня

Вона вважає, що у російського президента Володимира Путіна зараз немає такої кількості грошей, такої кількості ресурсів, "які були тоді".

«Немає можливості йти далі, вглиб, на Захід, на Південь і захоплювати території. Донбас, Лівія, Сирія... Сиділи би вдома, і життя, і гроші зберегли б. Не захотіли: «Баби ще народять». Але зараз ситуація не найпростіша, крім війни - падіння цін на нафту. Після пандемії, яка ще не закінчилася, буде економічна рецесія. На «зелених чоловічків» ніхто розщедрюватися не буде. Але спробувати підтримати Лукашенка вони можуть», – припустила Ірина Халіп.

Як повідомляв УНІАН, 29 червня в Білорусі затримали російських бойовиків з ПВК "Вагнера", 32 людини під Мінськом і ще одного - на півдні країни. Серед них були ті, хто воював проти України на Донбасі.

Правоохоронні органи Білорусі повідомили, що їм надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важких валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Інцидент стався на тлі протестів у Білорусі проти політичних репресій. Вибори президента Білорусі мають відбутися 9 серпня.