Біньямін Нетаньяху / REUTERS

Лідер партії "Лікуд" Біньямін Нетаньяху офіційно повідомив президента Ізраїлю Реувена Рівліна і спікера Кнесету, що йому вдалося сформувати уряд.

У листі, адресованому спікеру Бені Ганцу, він також попросив зібрати пленарне засідання Кнесету, пише newsru.co.il.

До цього було підписано коаліційну угоду між "Лікудом" і ШАС, що дозволяє релігійної партії призначити на посаду міністра людину, що не входить в Кнесет.

Відео дня

Читайте такожПрем'єру Ізраїлю офіційно пред'явили звинувачення у корупції

Відомо, що новим міністром релігій стане рабин з Ашкелона Яаков Авітан. За інформацією телеканалу "Кешет-12", в угоду внесено положення, згідно з яким на вимогу ШАСа в закон про призов будуть внесені поправки, і тільки після нова редакція закону буде передана на затвердження Кнесету.

Крім того, ввечері Біньямін Нетаньяху зробив спробу домовитися з Нафталі Беннетом про входження в коаліцію партії "Яміна", але вона не увінчалася успіхом. Після закінчення телефонної розмови Нетаньяху і Беннета партії "Лікуд" і "Яміна" обмінялися взаємними звинуваченнями.

Як повідомляв УНІАН, на третіх за рік виборах в Кнесет Ізраїлю, що відбулися 2 березня, незначну перемогу здобула партія "Лікуд" прем'єра країни Біньяміна Нетаньяху.