Черга з фур на польсько-німецькому кордоні / кадр з відео

На кордоні Німеччини з Польщею застрягли сотні, а можливо і тисячі польських вантажівок. Як кажуть очевидці, черга тягнеться на 40 кілометрів.

Український перевізник Сергій Владі опублікував у своїх соцмережах відео, на якому зображена одна така "пробка" з фур на трасі Дрезден – Вроцлав. За його словами, німецька митниця ретельно перевіряє всі польські машини, що в'їжджають в країну.

"Ось одні польські фури стоять. Німці всіх перевіряють. Мільйон питань, заповнити анкетки. Нехай відчують трохи принади", - написав він.

У Мережі вже іронізують, що німці вирішили помститися полякам за блокаду українського кордону. Однак насправді пробка на кордоні Німеччини і Польщі ймовірно пов'язана з тим, що німецька влада намагається припинити потік нелегальних мігрантів в країну. Ще в жовтні Берлін запровадив прикордонний контроль з Польщею, Чехією та Швейцарією, в межах якого почалися ретельні перевірки транспорту, що їде до Німеччини.

Блокада українського кордону польськими перевізниками

Як писав УНІАН, на початку листопада польські перевізники влаштували страйк, заблокувавши всі українські прикордонні пункти з Польщею. Блокаду вони обіцяють тримати як мінімум до наступного року

Свій страйк польські перевізники пояснюють невдоволенням через надмірну конкуренцію з боку українських компаній після недавньої лібералізації правил для українців в ЄС. Поляки вимагають, щоб українським перевізникам знову повернули зобов'язання отримувати ліцензії на перевезення в ЄС, заборонили реєструвати свої компанії в Польщі (якщо фінанси компанії знаходяться не на території ЄС). Також є й інші вимоги організаційно-технічного характеру.

Вас також можуть зацікавити новини: