Боррель висловився про проблему із блокуванням українського кордону / колаж УНІАН, фото REUTERS, кадр з відео

Кордон між Україною і Польщею треба розблокувати. Про це сказав віце-президент Єврокомісії, високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель на прес-конференції в Брюселі.

"Стосовно блокування кордону - так, нам відомо про це. Ми уважно відстежуємо ці події. Звісно, кордон має бути розблокований. Незалежно від причини, через яку вони можуть сперечатися, це має бути вирішено іншими засобами, бо з військової точки зору, ми повинні мати вільний транзит між Україною і усім Європейським Союзом для військових і цивільних цілей", - наголосив Боррель.

Високий представник ЄС сказав, що розуміє про існування занепокоєнь, але шлях їхнього розв'язання не має загрожувати транзиту між Україною та Польщею у цей критичний момент.

Відео дня

Ситуація на кордоні з Польщею

Як повідомляв УНІАН, у Центрі протидії дезінформації РНБО України заявили, що блокування кордону з Україною з боку польських перевізників шкодить передусім польській економіці. Акції поляків на кордоні завдають шкоди польській міжнародній торгівлі, ринку праці та б'ють по сфері обслуговування.

Тим часом польські протестувальники почали блокувати на кордоні рух не лише вантажного транспорту, але й пасажирських автобусів. Як повідомили у ДПСУ, поляки пропускатимуть лише по одному автобусу на дві години.

Вас також можуть зацікавити новини: