Рейси, які мав приймати Кишинів, будуть приземлятися в Румунії / REUTERS

Республіка Молдова закрила свій повітряний простір. Як повідомляє інформаційне агентство Moldova Liberă польоти над територією сусідньої до України країни будуть недоступні до 16:00 за тамтешнім часом (часовий пояс однаковий з Києвом).

Причиною такого рішення Кишинева може бути невідомий розвідувальний дрон, котрий перетнув кордон зі сторони України і невизнаного Придністров’я. Офіційно підтвердження цієї інформації поки немає.

AirMoldova на своїй сторінці у Facebook підтвердила закриття повітряного простору. Також стало відомо, що через цей інцидент у розкладі рейсів будуть зміни.

Відео дня

"Шановні пасажири, тих, хто в аеропорту, на борту або збирається летіти сьогодні, будь ласка, зберігайте спокій і слідкуйте за інформаційними панелями в аеропорту онлайн на www.airmoldova.md і www.airport.md", - йдеться у зверненні компанії.

Окрім цього Moldova Liberă повідомляє про те, що рейси, котрі повинні були прибути в Кишинів, здійснять свою посадку в румунському місті Ясси, що неподалік від кордону з Молдовою. Польоти з Молдови наразі затримані.

Оновлено о 15:17: Орган цивільної авації Молдови підтвердив інформагенству Moldova Liberă про відкриття авіапростору. Зазначається, що небо над Молдовою закривали "для забезпечення безпеки та захисту цивільної авіації".

Молдова: що відомо про ситуацію в сусідки України з останніх новин

Росія готувала державний переворот у Молдові. Про це повідомила президент Молдови Майя Санду, а також голова РНБО України Олексій Данілов.

Нещодавно уряд Молдови пішов у відставку.

Під час російських обстрілів 10 лютого одна з ракет залетіла у повітряний простір Молдови.

7 лютого стало відомо, що Україна розпочала імпорт газу через Молдову.

Вас також можуть зацікавити новини: