Срібло знайшли в скрині / Фото thefirstnews

На півдні Польщі команда з Історико-дослідницької асоціації міста Нови-Сонч виявила схованку в замку XIV століття в якому знаходилась скриня зі срібними предметами.

Виявити схованку дослідникам допоміг металошукач, який спрацював біля вежі замку, повідомляє "The First News".

Після незначних розкопок знайшли майже цілком зітлівшу скриню. Зверху в ній лежали якісь документи, ймовірно, квитанції та пропуску. А під ними було 103 різних срібних предмета, які дуже добре збереглися.

Відео дня

Читайте такожВ Італії зниклу картину Клімта вартістю $66 мільйонів знайшли у стіні музею

В основному, це посуд, келихи, чаші, столові прибори та інші предмети для сервірування столу, а також свічники. Вироби представляють велику не тільки історичну, але й матеріальну цінність. Всі вони датуються кінцем XIX - початком XX століть. Стиль їх виконання вказує на єврейське церемоніальне мистецтво.

Місцевий археолог Бартоломей Урбанський вважає, що ці предмети могли використовуватися для проведення ритуалів. На його думку, схованку могли обладнати в роки Другої світової війни.

Знайдені скарби передадуть в місцевий музей. Їх планують очистити, реконструювати і каталогізувати, після чого ці предмети стануть частиною музейної експозиції.

Як повідомляв раніше УНІАН, німецький ресторатор знайшов у своїй садибі таємний погріб Гітлера.