Винищувачі НАТО сотні разів перехоплювали військові літаки Росії / фото UK Royal Air Force

У 2020 році винищувачі країн-членів Організації північноатлантичного договору (НАТО) близько 350 разів злітали у повітря на перехоплення російських військових літаків.

Про це йдеться у заяві на сайті Альянсу.

Читайте такожРосія посилила присутність біля кордонів НАТО на тлі криз в Білорусі та Карабасі - Столтенберг

Відео дня

Зокрема, Військово-повітряні сили НАТО у 2020 році понад 400 разів злітали у повітря для перешкоджання невідомими літаючими апаратами наближатися до повітряного простору країн-членів Альянсу.

Так, близько 90% цих місій - близько 350 - стосувалися польотів російських військових повітряних суден. У порівнянні з 2019 роком - це є невеликим збільшенням.

Зазначається, що російські військові літаки часто не передають сигнал через радіо-відповідач із зазначенням їхніх позицій і висоти польоту, не передають план польоту і не виходять на зв'язок з авіадиспетчерами, що створює потенційний ризик для цивільних авіалайнерів.

"В останні роки ми бачимо більш високий рівень активності російської військової авіації поблизу кордонів Альянсу. Ми завжди пильні. Винищувачі НАТО перебувають на цілодобовому чергуванні і готові злетіти у повітря в разі підозрілих або неанонсованих польотів поблизу повітряного простору наших країн-членів. Патрулювання повітряного простору є важливим ззаходом, завдяки якому НАТО гарантує безпеку нашим країнам-членам", - заявила речниця НАТО Оана Лунгеску.

Вас також можуть зацікавити новини