Захід продовжує вести діалог з Путіним / фото Reuters

Західні лідери намагатимуться до останнього домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це заявив німецький політолог Ігор Ейдман в ефірі 24 каналу.

"Тут в Європі кажуть, що якщо вас захопили в заручники, то в жодному разі не намагайтесь конфліктувати зі злочинцями. Треба якомога довше пробувати вмовити їх, щоб вони вас не рухали. От приблизно так і роблять європейці", – пояснив він. 

Відео дня

За його словами, спільна позиція керівників західних держав - "з будь-яким диктатором треба хоча б намагатись домовитись, щоб не почалась масштабна війна".

Ініціатива Німеччини та Франції про переговори з Путіним

23 червня видання Financial Times повідомило, що канцлер Німеччини Меркель хоче, щоб ЄС розглянув можливість запрошення російського президента Путіна на саміт з лідерами ЄС, цю ініціативу підтримує і президент Франції Макрон.

Посли Франції і Німеччини на засіданні комітету постійних представників ЄС у середу в Брюсселі висунули в останній момент пропозицію про проведення зустрічі на вищому рівні з Путіним як можливого способу відновлення відносин, які, за оцінками блоку, перебувають в "негативній спіралі".

Крім того, як повідомило видання Politico, Меркель закликала Євросоюз започаткувати високого рівня перемовини з Путіним. Макрон заявив, що Європейський Союз має відновити діалог з Росією для забезпечення стабільності в Європі.

За даними Bloomberg, лідери країн-членів ЄС відхилити пропозицію Німеччини та Франції провести офіційні переговори з Путіним.