Влада Росії загнала себе у глухий кут, вважає експерт / ілюстративне фото REUTERS

Правляча верхівка Росії не готова до війни, її лякає рівень опору армії України та "пекельні" санкції, якими погрожував Захід.

Кремль загнав себе у глухий кут, розповів російський політолог Андрій Піонтковський в ефірі каналу "Україна 24".

За словами експерта, західні країни мають серйозні наміри захистити українську державу від поглинання РФ, і про це свідчить військова допомога, яку Вашингтон надає Києву.

Відео дня

"З'ясувалося, що російська правляча верхівка не готова до війни, її лякає рівень опору української армії та пекельні санкції, які обіцяє Захід. Тому Кремль загнав себе в глухий кут", – сказав політолог.

Читайте такожЕксперт сказав, чи загрожують Україні ракетні удари з боку РосіїРаніше російський журналіст та телеведучий Андрій Караулов поділився думкою, що влада Росії піде на українську територію тільки у тому разі, якщо з'явиться можливість почати чужими руками.

Агресія Росії проти України – коротко про те, що треба знати

Влада РФ у 2014 році захопила український Крим. У цьому ж році російські війська вдерлися на частину Донбасу. Москва також підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" та "ЛНР".

Низка західних країн за агресію проти України запровадили проти Росії санкції.

Російська влада не визнає вторгнення в Україну, а захоплення Криму називає "поверненням півострова у рідну гавань".

Восени минулого року конфлікт між Україною та Росією загострився – РФ стягнула до кордону української держави багато військових та техніки.

Україна й низка її країн-партнерів, зокрема США, заговорили про те, що Росія може піти на широкомасштабне вторгнення. На Заході РФ пригрозили серйозними обмежувальними заходами у разі нової агресії проти України.

Наприкінці січня цього року секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов стверджував, що повномасштабний наступ Росії на Україну фізично неможливий.

Вас також можуть зацікавити новини: