Петер Сійярто обурений словами Байдена / REUTERS

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто обурився словами кандидата в президенти США Джо Байдена, який згадав Угорщину в контексті посилення тоталітарних режимів в усьому світі. У відповідь угорський міністр звинуватив байдена в тиску на Україну.

Читайте такожWall Street Journal: Син Байдена торгував посадою свого батька

Про це повідомляє «Європейська правда». Зокрема, Байден згадав Угорщину 16 жовтня, коли критикував свого суперника Дональда Трампа.

Відео дня

"Ви можете бачити, що відбувається всюди, від Білорусі до Польщі та Угорщини, і посилення тоталітарних режимів у світі - і цей президент [Трамп] підтримує усіх бандитів у світі. Я маю на увазі, що він вважає "кращим другом" лідера Північної Кореї, надсилаючи йому "любовні листи". Він нічого не робить з Путіним…", - сказав Байден в ефірі ABC News.

Очільник МЗС Угорщини записав відео, на якому відповів Байдену.

"Було б добре, якби Джо Байден відповів, чому він тиснув на український уряд задля звільнення генерального прокурора (Шокіна), і чому розслідування, пов’язані зі справами його сина в українській енергетиці фактично зупинилися", - заявив Петер Сіярто.  

Він також назвав слова Байдена щодо Угорщини та Польщі "повністю неправдивими і негідними" і зазначив, що Демократична партія постійно вдавалася до "повчань та звинувачень" щодо урядів країн Центральної Європи.

Вибори президента США 2020

  • Вибори президента США 2020 призначені на 3 листопада. Основними кандидатами є чинний президент від Республіканців Дональд Трамп та його суперник від Демократів Джозеф Байден.
  • 29 вересня відбувся перший раунд дебатів між Трампом та Байденом.
  • У розпал передвиборчої кампанії Трамп захворів коронавірусом, однак після нетривалого лікування повернувся до боротьби.
  • В ході виборчої кампанії Байден звинувачує Трампа у некомпетентності та підіграванню авторитарним режимам (зокрема - путінському). Трамп, в свою чергу, стверджує, що син Байдена причетний до корупційної схеми в українській енергетиці.