У Німеччині перейнялися долею Октоберфесту / фото REUTERS

У Німеччині 1 квітня набуває чинності закон про легалізацію марихуани. Низка політиків уже розкритикували його.

Так, уже зараз заступник обер-бургомістра Мюнхена Домінік Краузе заявив, що найвідоміший Октоберфест - "найбільше у світі відкрите наркосередовище", пише Bild. Новий закон забороняє куріння канабісу за 100 м від шкіл, дитсадків і дитячих майданчиків. Але легендарний пивний фестиваль проводять у Терезієнвізе. Це величезний пустир у центрі німецької столиці Мюнхена, де курити забороняється.

Як зазначають журналісти видання, у зв'язку з цим цього року Октоберфест ризикує перетворитися на "марихуанний фестиваль". Навіть якщо в самих наметах курити буде заборонено, багато гостей зможуть робити це на балконах наметів і в пивних садах.

Відео дня

Директор Октоберфесту Клеменс Баумгертнер заявив виданню, що організатори "уважно вивчать закон", але у них "погане передчуття".

Легалізація марихуани в Німеччині

22 березня влада Німеччини ухвалила рішення легалізувати марихуану. Федеральні землі схвалили пропозицію міністра охорони здоров'я Карла Лаутербаха щодо легалізації канабісу. Землі Баварія і Саар виступили проти цієї ініціативи, проте їхня позиція не мала вирішального значення.

Наприкінці 2020 року ООН виключила медичну марихуану зі списку небезпечних наркотиків у світі, таких як героїн.

Вас також можуть зацікавити новини: