Поліцейські в Луїзіані застрелили чорношкірого чоловіка / фото TOPS NEWS BAZAR

У Сполучених Штатах у Луїзіана поліцейські застрелили темношкірого чоловіка, який намагався з ножем пограбувати магазин. 

Про це повідомляє ТСН з посиланням на ABC.

Зазначається, що офіцери прибули на виклик і хотіли затримати афроамериканця, але той спробував втекти. Поліцейські застосували електрошокер, але це не допомогло. Озброєний ножем зловмисник вирішив зайти до іншого магазин, а тому тоді проти нього відкрили вогонь.

Відео дня

Видання Fox News повідомляє, що на відеозаписах, які потрапили до них, можна розчути не менше десяти пострілів.

Особу загиблого вже встановили. Ним виявився 31-річний Трейфорд Пеллерін. Його смерть зареєстрували в лікарні. 

Читайте такожВ центрі Парижа знайшли тіло вбитого чоловіка, яке пролежало в підвалі 30 років (відео)

Американський союз захисту громадянських свобод назвав подію "жахливим випадком поліцейського насильства стосовно темношкірого, що призвів до смертельного результату". Організація вимагає розслідувати вбивство. 

"Жодна наша громада не є безпечною, коли поліція може безкарно вбивати людей або коли звичайні зіткнення переростають у смертельну стрілянину", - йдеться в повідомленні виконавчого директора АСЛУ Луїзіани Алана Одомса Хеберта.

Адвокат Бен Крамп, який представляє родину Пеллерін, назвав стрілянину "безрозсудною".

"Причетні офіцери повинні бути негайно звільнені за їхні жахливі та фатальні дії", - заявив Крамп.

Вбивство Джорджа Флойда у США

  • Протести у США почалися після смерті 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі 25 травня після жорсткого затримання поліцейським. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане у мережі відео затримання чоловіка. Масові протести і заворушення у всій країні супроводжувалися зіткненням з поліцією, стріляниною, мародерством і запровадженням у багатьох містах США комендантської години.
  • Протестувальники вимагають реформувати поліцію і зменшити обсяги її фінансування і натомість вкладати більше грошей у інші галузі, які роками потерпають від недофінансування. Також учасники протестів вимагають покарати поліцейських за перевищення повноважень, внаслідок чого постраждали або померли люди.
  • 25 червня Палата представників Конгресу США схвалила розроблений демократами законопроект про реформу поліції імені Джорджа Флойда.
  • Документ повинен бути ще схвалений Сенатом, де більшістю є представники Республіканської партії. З огляду на це низка аналітиків сумнівається в його долі, оскільки республіканці вже заявили, що виступають проти радикальних реформ, а адміністрація Дональда Трампа попередила, що той накладе на законопроект вето.