Корпорація світового рівня відкрила новий завод у Росії / фото ua.depositphotos.com

Американська компанія PepsiCo запустила першу чергу заводу снеків і солоних закусок під Новосибірськом у Росії. Потужність виробництва - 60 тисяч тонн на рік.

Як інформує Deutsche Welle, ще п'ять ліній планують відкрити пізніше.

"Підприємства нашої області постачають туди спеціальну картоплю тих сортів, які прийнятні для виробництва чіпсів", - зазначив міністр сільського господарства регіону Євген Лещенко.

Відео дня

Зазначається, що запустити проєкт планувалося 2021 року, на що компанія витратила понад 12 млрд рублів. За словами міністра, завод був орієнтований на постачання в Сибірському федеральному окрузі та за кордон, але поки що не зрозуміло, коли підприємство вийде на проєктну потужність, тому що виникли складнощі з постачанням технологічного обладнання.

За словами Лещенка, обладнання все імпортне і "перебуває під санкційними обмеженнями".

У виданні DW додали, що в березні 2022 року PepsiCo повідомила про припинення продажу напоїв, інвестпроєктів і рекламних активностей у Росії. При цьому американська компанія залишається одним із головних у Росії виробників молочної продукції - їй належить бренд "Вімм-Білль-Данн".

Компанії-спонсори війни - останні новини

У вересні 2023 року дві провідні харчові корпорації PepsiCo і Mars були внесені до списку міжнародних спонсорів війни. Тоді повідомлялося, що незважаючи на заяви про скорочення свого бізнесу в Росії, припинення там рекламної діяльності та виробництва своєї продукції, компанії продовжують працювати на російському ринку та сплачувати значні податки до бюджету країни-агресора.

PepsiCo виробляє прохолодні напої, соки, чіпси, закуски, молочні продукти та інші продукти харчування під основними марками Chester's, Chipsy, Lay's, Mirinda, Pasta Roni, Pepsi, Propel, Sandora, 7up, Simba, Snack a Jacks, Sonric's, Tropicana, "Агуша", "Чудо", "Слов'яночка", "Садочок", "Сандорик", "Машенька" тощо.

Вас також можуть зацікавити новини: