Для літака Євгена Пригожина дістали дуже сумнівний важливий компонент, з'ясували журналісти / скріншот

До аварії літак ватажка приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина Embraer не мав особливих проблем - необхідно було замінити турбохолодильник (кондиціонер) і гальмівний пакет стійки шасі.

Турбохолодильник для борту прибув до Москви обхідним шляхом від більш ніж сумнівних постачальників, повідомив Telegram-каналу "ВЧК-ОГПУ" співробітник компанії "Джет Флайт Сервіс", яка обслуговувала літак Пригожина. 

"Крім того, з'ясувалося, що літак переміщався під камерами "Шереметьєво" тільки одного разу. 16 серпня Embraer закотили в ангар і, за словами співрозмовника, в цей же день викотили назад, пояснивши це... дорожнечею зберігання", - наголошується на каналі.

Відео дня

Ліквідований Євген Пригожин - новини, які варто знати

Увечері 23 серпня у Тверській області розбився літак Євгена Пригожина. У РФ вже підтвердили, що ватажок ПВК "Вагнер" знищений у результаті авіакатастрофи.

У ЗМІ з'явилося кілька версій аварії літака найманців, серед них є вибух на шасі чи в турбохолодильнику. Крім того, повідомлялося, що борт могла збити російська система протиповітряної оборони або військовий літак РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: