Ілюстрація REUTERS

Білоруський президент Олександр Лукашенко прокоментував масові затримання своїх політичних опонентів і потенційних конкурентів на майбутніх виборах.

Як повідомляє "Загальнонаціональне телебачення Білорусі", про це він заявив під час відвідування 103-ї Вітебської окремої гвардійської повітряно-десантної бригади.

Лукашенко зазначив, що політики у затриманнях немає.

Відео дня

"Я не буду тут влазити в ці подробиці. Просто хочу сказати: якщо ви думаєте, що все, що вам по телевізору ось це показують, слідчі розповідають, що це політичне замовлення, то мені з вами нема про що взагалі говорити. Немає ніякого політичного замовлення! Немає ніякого страху і небезпеки в них. Але злодій повинен сидіти у в'язниці. До всіх однакове ставлення", - заявив він.

Читайте такожЛукашенко розповів російському прем'єр єру про "дивні справи" в Білорусі напередодні виборів

При цьому президент Білорусі переконаний, що затримані, яких "вже під 30 осіб", не стануть в'язнями сумління.

"Всі дають свідчення. І цей вже заридав. Коли не зареєстрували, заплакав і почав давати показання. Тому в'язнями совісті не будуть. І вчора я наказав слідчим і Комітету держбезпеки, прокуратури підготувати всі матеріали для того, щоб сюди прибули фахівці Інтерполу, США, Польщі та Росії. І ми їм покажемо ці документи", - запевнив Лукашенко.

Як повідомляв УНІАН, Лукашенко хоче заборонити обиратися в президенти тим, хто "пороху не нюхав".