У Білорусі працівники промислових гігантів виходять на страйки / фото REUTERS

У Білорусі протестувальники вийшли на загальнонаціональний страйк.

Заклик до страйку був опублікований в Telegram-каналі NEXTA.

"Закликаємо всі підприємства країни повторити те, що вони зробили в п'ятницю: почати загальний страйк. Закликаємо робочі колективи сформувати страйкоми, які офіційно будуть представляти ваші інтереси", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні також сказано, що сьогодні, 17 серпня, о 18:00 робітники за підтримки інших білорусів планують зайняти площу Незалежності в Мінську і влаштувати сидячий страйк.

Читайте також"Чому ВІН нас боїться?": Лукашенко не Вийшов до ПРАЦІВНИКІВ МЗКТ на майданчик

Нагадаємо, сьогодні Лукашенко прилетів на вертольоті на МЗКТ. Туди попрямувала 10-тисячна колона з протестувальниками. Однак, як повідомляють ЗМІ, Лукашенко не вийшов до працівників заводу.

Як повідомляє TYT.BY, про наміри влаштувати страйк заявили такі промислові гіганти Білорусі, як "Білоруськалій", "Нафтан", МЗКТ, МТЗ, БМЗ.

Протестувальники вимагають припинити насильство з боку силовиків і притягнути до відповідальності винних. Серед вимог також складення повноважень Лукашенком, визнання виборів нелегітимними та призначення нових, звільнення політв'язнів.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше ніж 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками.
  • 16 серпня в Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей.