Марія Захарова пригрозила Греції  / REUTERS

Росія почала погрожувати Греції через плани передати Україні системи ППО. Там заявили, що це може вплинути на відносини між країнами.

Про це йдеться у заяві представника МЗС Російської Федерації Марії Захарової. Вона наголосила, що передача Україні систем ППО С-300 є "провокаційною та відверто ворожою" стосовно Росії.

Захарова також повторила тези російської пропаганди. За її словами, у разі передачі ППО Україні Греція "стане співучасником українських неонацистів, які, зокрема, ведуть війну проти етнічних греків, які проживають на Донбасі, у Запорізькій та Херсонській областях".

Відео дня

Представниця МЗС Росії заявила, що можлива передача стане "грубим порушенням" російсько-грецьких домовленостей і пригрозила "неминучими наслідками".

"Поки що ще не пізно, можна відмовитися від небезпечних задумів. Ще раз попереджаємо грецьке керівництво про відповідальність", - додала Захарова.

Війна в Україні: погрози Росії

Від початку війни Російська Федерація погрожує всім країнами, які якось допомагають Україні. Так, у вересні Росія погрожувала США, що ті стануть "стороною конфлікту", якщо передадуть ЗСУ ракети більшої дальності.

Як нещодавно повідомляв УНІАН, Росія погрожує США через можливу передачу Україні Patriot.

Вас також можуть зацікавити новини: