Іще дев’ять українців отримали поранення / скріншот

Підтвердилася інформація про загибель ще одного українського громадянина внаслідок терористичного нападу ХАМАС в Ізраїлі. Про це речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, оперативний штаб МЗС України вже опрацював понад 1000 звернень українців в Ізраїлі та секторі Газа.

"Український хлопчик, який був врятований в Сдероті, відновлюється після успішної операції. Він знаходиться під опікою посольства, йому надається вся необхідна медична та психологічна підтримка", - повідомив Ніколенко.

Відео дня

При цьому дипломат повідомив про нові жертви серед українців.

"На жаль, підтвердилася інформація про загибель іще одного українця. Таким чином, наразі загальна відома кількість жертв серед громадян України - троє людей. Іще дев’ять наших громадян отримали поранення. Їхній стан, а також місця госпіталізації уточнюються", - наголосив речник.

Крім того, іще шість українців вважаються зниклими безвісти. Їхнім пошуком займаються дипломати в співпраці із ізраїльськими правоохоронцями.

"Наразі близько 700 українців не можуть виїхати із Ізраїлю через скасовані авіарейси. МЗС, Офіс президента, посольство в Ізраїлі працюють в режимі 24/7 над організацією повернення наших співвітчизників", - додав він.

Водночас, 170 українців заявили про бажання евакуюватися із сектора Газа. Оперативний штаб МЗС, українські посольства в регіоні, інші причетні відомства України опрацьовують можливі шляхи виїзду. Водночас ситуація ускладнюється триваючими бойовими діями.

Напад ХАМАС на Ізраїль

Як повідомляв УНІАН, вранці 7 жовтня терористичне угруповання ХАМАС напало на Ізраїль. З боку сектора Гази в напрямку ізраїльських міст випустили тисячі ракет. Бойовики прорвалися на територію країни як по землі, так і з повітря, почавши вбивати мирне населення і солдатів в прикордонних з Газою населених пунктах.

Наразі кількість загиблих перевищила 1200, також понад 3 тисячі людей поранено, ще близько 150 громадян Ізраїлю терористи вивезли до Гази як заручників, і доля їх невідома.

Президент України Володимир Зеленський рекомендує світовим лідерам відвідати Ізраїль і підтримати ізраїльський народ.

Вас також можуть зацікавити новини: