Центрвиборчком офіційно визнав нелегітимними підсумки виборів \ фото REUTERS

Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков підписав указ про відставку уряду і прем'єр-міністра і заявив про свою готовність піти у відставку.

Читайте такожПрезидент охопленого протестами Киргизстану назвав умови для своєї відставкиВідповідні повідомлення розміщені на офіційному сайті президента.

«Президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков підписав указ, згідно з яким прийнята відставка прем'єр-міністра Киргизької Республіки Кубатбека Боронова», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Уряд Киргизстану також вважається таким, що пішов у відставку.

«Відповідно до указу, особами, які обіймали посади прем'єр-міністра, першого віце-прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністрів, членів уряду, буде продовжено виконання обов'язків членів уряду Киргизької Республіки відповідно до раніше займаних посад до формування нового складу уряду Киргизької Республіки» , - повідомляє прес-служба президента Киргизстану.

Раніше прес-служба президента Киргизстану розповсюдила заяву глави держави, в якій він заявив про свою готовність піти у відставку.

«Нам потрібно якомога швидше повернути ситуацію, що склалася, в уравове русло. Після того, як будуть затверджені легітимні керівники органів виконавчої влади та країна стане на шлях законності, готовий піти з поста президента Киргизької Республіки», - заявив Жеенбеков.

Ситуація у Киргизстані

У Киргизстані 4 жовтня пройшли вибори до парламенту.

5 жовтня в Бішкеку почався безстроковий мітинг проти результатів парламентських виборів. Учасники вимагали анулювання підсумків голосування 4 жовтня і проведення перевиборів. Після опівночі 6 жовтня мітингувальники захопили «Білий дім», де працюють парламент і президент країни, а також будівлі Держкомітету нацбезпеки і суспільної ТРК. Сталися сутички між протестувальниками та правоохоронцями.

На вимогу протестувальників були звільнені з в'язниць кілька політиків, в тому числі колишній президент Алмазбек Атамбаєв.

6 жовтня Центрвиборчком офіційно визнав нелегітимними підсумки виборів.