БПЛА Bayraktar / фото BaykarTech

Посол України в Туреччині Василь Боднар вважає, що заяви Туреччини свідчать про неготовність до співпраці з Росією щодо виробництва "Байрактарів".

Про це він розповів у інтерв'ю "Радіо НВ".

"Спочатку була заява Халука Байрактара для CNN про те, що вони ніколи не будуть постачати в Росію ніяких "Байрактарів". Друге – президент Ердоган заявив, що йому Путін пропонував таку співпрацю, але не було жодних обіцянок чи зобов'язань. Спікер Ердогана Ібрагім Калін роз'яснив, що це був як закид напівжартома від Путіна, на що Ердоган просто посміхнувся. Пізніше були роз'яснення від голови Державного агентства з питань оборонної промисловості, що жодної роботи з обладнання виробництва "Байрактарів" або інших літальних апаратів між Росією та Туреччиною не ведеться", - розповів посол.

Відео дня

Він додав, що це питання містить "певний емоційний елемент", але для України важливо, "щоб Туреччина була надійним партнером у реалізації тих проектів та напрямів співробітництва, які для нас є стратегічно важливими".

"І вона до цього дня такою залишається", - запевнив Боднар.

У липні президент Ердоган на засіданні центрального виконавчого комітету своєї Партії справедливості та розвитку нібито оголосив, що Росія та Об’єднані Арабські Емірати зацікавились виробництвом турецьких безпілотників "Байрактар".

Вас також можуть зацікавити новини: