Білоруси влаштують страйк / Ілюстрація REUTERS

У Білорусі в понеділок, 26 жовтня, почнеться загальнонаціональний страйк.

Про це повідомила опозиціонер і екс-кандидат у президенти країни Світлана Тихановська у своєму Телеграм-каналі.

Вона відреагувала на чергові репресії проти учасників протестів, заявивши, що насильство - це єдине, на що здатний режим Олександра Лукашенка.

Відео дня

Читайте також"Я його заберу з болем або без!": у Мінську силовики увірвалися до квартири, де ховалися протестувальники (відео 18+)

"Проте підривати світлошумові гранати в топі людей і під вікнами пологових будинків - це не сила. Режим не готовий говорити правду, відповідати за свої слова і виконувати вимоги людей. Значить цей режим не гідний білоруського народу. Значить цей режим втрачає владу", - переконана вона.

Головною зброєю протестів у Білорусі Тихановська назвала солідарність.

Протести в Білорусі: що відбувається в країні

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК країни, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • Чергова акція протесту пройшла 25 жовтня - в цей день силовики проявили особливу жорстокість до протестуючих і затримали сотні людей.