Таліби вирішили платити афганцям пшеницею / фото REUTERS

Уряд талібів ініціював програму боротьби з голодом в захопленому ними Афганістані і запропонувало тисячам людей працювати за пшеницю.

Про це повідомляє NDTV.

"Це важливий крок у боротьбі з безробіттям", - заявив 24 жовтня офіційний представник "Талібану" Забіхулла Муджахід.

Відео дня

За його словами, програма "продовольство в обмін на роботу" діятиме у великих містах країни - лише в Кабулі планують залучити 40 тис. осіб, яким доведеться "багато працювати".

В рамках двомісячної програми в Кабулі планують розподілити 11,6 тис. тонн пшениці, ще 55 тис. тонн направлено в інші регіони країни.

У Кабулі робітників залучать до фізичної праці - риття водних каналів і терас для збору снігу на пагорбах для боротьби з посухою.

Після захоплення країни талібами населення Афганістану вже зіткнулося із зубожінням, посухою, відключенням електрики і крахом економічної системи, а тепер жителів країни, ймовірно, чекає і сувора зима. Імовірно оплата зерном хоча б дозволить їм пережити холоди.

Захоплення влади в Афганістані - що відомо

15 серпня таліби заявили про захоплення всієї території Афганістану, зокрма і столиці - Кабула. Президент Афганістану Ашраф Гані виїхав з країни.

19 серпня "Талібан" проголосив нову державу на підконтрольній території – Ісламський Емірат Афганістан.

Представники Талібану оголосили в країні загальну амністію і заявили, що мають намір підтримувати мирні відносини з усіма країнами. Вони також пообіцяли, що жінкам будуть надані права, але "в рамках ісламу". Однак прихід талібів до влади спровокував паніку і втечу людей з країни.