Дональд Трамп / REUTERS

Соціальна мережа Twitter вперше в історії позначила повідомлення президента держави як "недостовірне".

Йдеться про два повідомлення глави Білого дому Дональда Трампа, в яких він розкритикував ідею губернатора Каліфорнії про проведення виборів президента за допомогою пошти через епідемію коронавірусу, передає НВ.

Читайте також"Бактерія для НАТО": Трампа звинуватили в ослабленні Північноатлантичного альянсу

Відео дня

"Немає жодного шансу (нуль), що голосування поштою може привести до чого-небудь, окрім фальсифікації. Поштові скриньки будуть грабувати, бюлетені будуть підробляти та роздруковувати. Губернатор Каліфорнії хоче направити бюлетені виборцям, але вони не будуть розуміти, де їх отримати... Це будуть підроблені вибори. Ніколи!", - заявив Трамп.

Twitter позначив пости Трампа та закликав користувачів дізнатися більше інформації про голосування на дому.

"Ці твіти містять інформацію, яка потенційно вводить в оману про процеси голосування, та були помічені для забезпечення додаткового контексту навколо виборчих бюлетенів", - повідомила в коментарі CNN представник Twitter.

Читайте такожWashington Post: Зеленський знову у пастці політичних конфліктів в США

У відповідь на це, Президент США звинуватив соціальну мережу Twitter в "придушенні свободи слова".

"Twitter втручається в президентські вибори 2020 року. Вони говорять про недостовірність моїх постів про вибори через пошту, що призведе до корупції і підтасовування. Свої твердження вони базують на заявах фейкових CNN і підвладних компанії Amazon Washington Post. Twitter душить свободу слова, і я, як президент, не дозволю цьому статися", - заявив Трамп.

Раніше повідомлялося, що ймовірний кандидат від Демократичної партії Джо Байден випередив чинного президента США Дональда Трампа в передвиборчих перегонах.