Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп вважає, що в ситуації з коронавірусом Китай здійснив «жахливу помилку», а потім не хотів визнавати.

Читайте такожТрамп заявив, що дізнався про загрозу COVID-19 лише наприкінці січня

Американський президент додав, що не сумнівається в тому, що Китай ввів в оману світову спільноту. «Я думаю, що вони зробили жахливу помилку і вони не хотіли її визнати. Ми хотіли приїхати (для допомоги у розслідуванні. - ред.), вони не хотіли пускати, навіть ВООЗ не хотіли пускати. Вони визнали це, але набагато пізніше, а не відразу. Моя думка: вони зробили помилку і намагалися приховати», - сказав Трамп в інтерв'ю Fox News, передає kommersant.

Відео дня

Раніше Associated Press з посиланням на дані розвідки повідомили, що Китай приховав масштаби спалаху коронавірусу і ступінь його заразності, щоб встигнути запастися необхідними засобами захисту та медикаментами. Зменшуючи тяжкість коронавірусу, КНР збільшила імпорт і скоротила експорт медичних товарів, випливає з доповіді.

Як повідомило напередодні видання The Daily Telegraph з посиланням на доповідь розвідувального союзу «П'ять очей» (США, Австралія, Канада, Великобританія і Нова Зеландія), влада Китаю навмисно приховувала і знищувала дані про спалах коронавірусу COVID-19 у країні. У доповіді говориться, що китайський уряд приховував новини про вірус, змушуючи мовчати лікарів, знищуючи докази його наявності в лабораторіях і відмовляючись надавати живі зразки вченим, які працювали над створенням вакцини.