Байден закликав республіканців підтримати допомогу Україні / фото president.gov.ua/ru

Адміністрація президента США Джо Байдена запевняє, що, попри зростаючу кількість республіканців у Конгресі, військова допомога Україні триватиме, пише американське видання Axios з посиланням на чотири джерела - офіційного представника США, двох європейських дипломатів, які займають високі посади, та джерело, безпосередньо знайоме з діяльністю Байдена.

За словами джерел. дії адміністрації спрямовані на послаблення занепокоєння відносно того, що опозиція Республіканської партії зможе допомогти Кремлівському диктатору Володимиру Путіну в його прагненні захопити Україну.

Повідомляється, що з метою інформування про це союзників, Байден і державний секретар США Ентоні Блінкен планують зателефонувати кільком своїм колегам в Європі.

Відео дня

До цього представники адміністрації Байдена на різних рівнях спілкувалися зі своїми колегами в Європі і в державах-членах НАТО.

Як зазначив європейський дипломат, у Байдена запевняють, що працюють над угодою з Конгресом, яка дозволить продовжувати військову допомогу Україні.

Байден закликав республіканців підтримати допомогу Україні

Як писав УНІАН, президент США Джо Байден закликав спікера Кевіна Маккарті та республіканська більшість у Палаті представників підтримати надання допомоги Україні.

Байден зазначив, що" американці - відповідальна нація", і закликав конгресменів "діяти відповідно".

Вас також можуть зацікавити новини: