Протести у Білорусі тривають з 9 серпня / TUT.BY

Люди без розпізнавальних знаків розганяють акцію протесту в Мінську, учасники якої вимагають звільнити затриману Марію Колеснікову.

Про це у Telegram повідомляє низка білоруських видань: Радыё Свабода — БеларусьNEXTA Live і TUT.BY.

Читайте такожЛукашенко вважає, що без нього Білорусі було б дуже важко

Відео дня

В акції біля мінського ринку зібралося кілька сотень жінок, у всіх були біло-червоно-білі прапори. Спершу демонстранти наспівували народні мелодії, потім почали скандувати «Марія!».

Невдовзі жінки рушили колоною до центра столиці, де й розпочалось затримання.

Жінок та чоловіків брали під руки особи у масках та без будь-яких розпізнавальних знаків. ЗМІ пишуть, що протестувальників відвозять у мікроавтобусах без номерів.

Зникнення Колеснікової: що відомо

  • Очевидиця викрадення Анастасія розповіла, що опозиціонерку викрали біля Національного художнього музею - невідомі посадили її в мікроавтобус з написом «Зв'язок» і відвезли в невідомому напрямку.
  • Прес-секретар Координаційної ради Антон Роднєнков сказав, що Марія була одна в центрі міста у справах. Про її зникнення Роднєнков дізнався від ЗМІ, і став з'ясовувати, де знаходиться Марія. Пізніше телефон Роднєнкова також став недоступний.
  • З'явилася також інформація про затримання члена Координаційної ради опозиції Андрія Єгорова. Напередодні під час протестних акцій затримана і керівник громадського екологічного об'єднання "Екодім" Ірина Сухій.
  • Мінська міліція заявляє, що не затримувала Марію Колеснікову. Офіційний представник МВС республіки Ольга Чемоданова заявила, що поки нічого не може повідомити про передбачуване затримання члена президії КС.
  • У штабі Бабарика 8 вересня уточнили, що Колеснікова затримана і знаходиться в Мозирському прикордонному загоні.