Фото REUTERS

Росія стягне до кордону України більше прикордонників.

Про це РИА Новости заявив перший заступник голови ФСБ Росії-керівник прикордонної служби Володимир Кулішов.

Рішення прийнято нібито "після недружніх дій з боку України". На сухопутній ділянці кордону планується зміцнити і збільшити щільність охорони, а також наростити технічне оснащення.

Відео дня

Кулішов зазначив, що російські прикордонники оснащені всім необхідним для несення служби з охорони кордону, в тому числі в разі загострення ситуації.

Читайте такожНа Донбасі від кулі снайпера окупантів загинув український військовий

Російські війська на кордоні з Україною: що було раніше

  • У березні РФ під виглядом підготовки до навчань стягнула до окупованого Криму і до кордонів України десятки батальйонних тактичних груп, військову техніку, штурмовики Су-25СМЗ, кораблі Каспійської військової флотилії.
  • США та багато інших західних країн, Європейський Союз, НАТО висловили України свою підтримку у зв’язку з цими діями РФ.
  • Крім того, Командування Збройних сил США в Європі підвищило свою бойову готовність до найвищого рівня. У Пентагоні заявили, що стурбовані ескалацією російської агресії на сході України.
  • 22 квітня в окупованому Криму міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що вирішив завершити «раптову перевірку» російських військ у Західному і Південному військових округах РФ біля кордонів України, оскільки «всіх поставлених цілей досягнуто».