Спецслужби РФ забирають паспорти у чиновників / фото ua.depositphotos.com

Співробітники російських спецслужб відбирають паспорти чиновників та керівників держкомпаній. Силовики таким чином намагаються контролювати їх виїзд за межі Росії.

Аналітики Інституту вивчення війни відзначили, що російські спецслужби прагнуть перешкодити виїзду за кордон високопоставлених чиновників, в тому числі і колишніх, а також керівників державних компаній.

На думку експертів, Кремль боїться, що представники російської еліти втечуть з країни. Так, 10 березня силовики наказали державним чиновників і співробітникам держкомпаній здати паспорти. При цьому в разі відмови їм погрожували силовим вилученням документів і звільненням.

Відео дня

"Заборона" для чиновників на виїзд із РФ - що відомо

Російські ЗМІ повідомили, що для чиновників запровадили заборону на поїздки за кордон. Водночас у поодиноких випадках можливі винятки в індивідуальному порядку.

Пізніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив існування такої заборони. Зазначається, що посилення контролю за пересуванням високопоставлених росіян, зокрема й топ-менеджерів компаній, запроваджено з початку повномасштабної війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: