Робота електростанції не зазнала перебоїв / фото REUTERS

В Ізраїлі в результаті ракетного обстрілу з сектора Газа загорівся енергопровід.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в уряді та енергетичному секторі Ізраїлю

За повідомленням джерел, поблизу ізраїльського міста Ашкелон, де проходить енергопровід, після обстрілу спостерігається масштабна пожежа.

Відео дня

За їхніми даними, енергопровід, що належить ізраїльській державній енергетичній компанії, був вражений ракетною атакою пізно у вівторок, 11 травня.

Зазначається, що робота електростанції не зазнала перебоїв.

Читайте такожРадбез ООН проведе екстрене засідання через палестино-ізраїльський конфлікт

Загострення палестино-ізраїльського конфлікту: як все почалося

  • Останній виток зіткнень між ізраїльською поліцією і палестинцями в Єрусалимі почався минулого тижня.
  • Спочатку заворушення спалахнули через спробу ізраїльської влади виселити кілька палестинських сімей з району Шейх-Джарр в Східному Єрусалимі. Ще однією причиною протестів стало рішення міської влади не допустити мусульман на Храмову гору під час ходи в день Єрусалиму, який відзначається в понеділок.
  • Вранці в понеділок сотні палестинців почали закидати камінням представників ізраїльських сил безпеки. Поліція застосувала світлошумові гранати, сльозогінний газ і гумові кулі. Внаслідок зіткнень постраждало понад 300 осіб, передає Бі-бі-сі.
  • Незабаром після цього почалися обстріли з палестинської території. Відповідальність за ракетні удари по Ізраїлю взяло на себе військове крило ХАМАС - "бригади Аль-Кассам". Палестинське угруповання "Ісламський джихад" також повідомило про нанесення удару по Ізраїлю.
  • Потім обстріли і авіаудари почала і ізраїльська сторона.