Євген Пригожин знову спробує зчинити бунт, попередив журналіст / скріншот

Зараз ватажок російської приватної компанії "Вагнер" Євген Пригожин не здатен здійснити нову спробу бунту, але згодом "намагатиметься здійснити реальний реванш".

Якщо "вагнерівці" підуть на Москву з Білорусі, то вже не зіткнуться з водною перешкодою, яка заважала їм минулого разу, розповів російський опозиціонер та журналіст Ігор Яковенко в інтерв'ю Obozrevatel.

"Цієї секунди Пригожин не здатний абсолютно ні на що. Але надалі, гадаю, і Пригожин, і Путін (російський диктатор Володимир Путін - Ред.) намагатимуться щось робити. Пригожин намагатиметься здійснити реальний реванш, що називається - "повторити", - заявив співрозмовник.

Відео дня

За його словами, для нового походу на Москву Пригожину необхідно буде домогтися переміщення ПВК у Білорусь та, зокрема, доукомплектувати її.

"…Поки що немає відповіді на запитання, коштом чого триватиме весь цей банкет… Тому питання походу на Москву "Вагнера" - це питання не сьогоднішнього, не завтрашнього і навіть не післязавтрашнього дня. Для цього мають дозріти умови... навіть якщо будуть сформовані дві бригади, малоймовірно, що такими силами можна здійснити державний переворот. Це питання майбутнього", - додав Яковенко.

Пригожин влаштував бунт у Росії - що повідомлялося

24 червня "вагнерівці" влаштували у РФ дуже гарячий день - захопили військові об'єкти у Ростові-на-Дону та у Воронежі й колонами рушили у бік Москви. Найманцям також вдалося знищити кілька російських вертольотів та рідкісний військовий літак, було знищено чимало офіцерів.

Варто зазначити, що до початку бунту Пригожин звинуватив російських кадрових військових, підконтрольних Міноборони РФ, у завданні удару по тиловому табору ПВК, й пригрозив військовому керівництву покаранням.

Бунт дуже різко завершився - лідер найманців з відома Володимира Путіна поговорив з псевдопрезидентом Білорусі Олександром Лукашенком, і "вагнерівці" вгомонились. Повідомлялося, що найманці отримали гарантії безпеки та можуть вирушити на білоруську територію.

На думку військового аналітика Шон Белла, російський диктатор не хоче робити з Пригожина мученика. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко спрогнозував, що ватажку "Вагнера" загрожує псевдоінфаркт.

Вас також можуть зацікавити новини: