Діючий президент Польщі Дуда зі своєю дружиною Агатою і дочкою звертається до прихильників після оголошення перших результатів екзит-полів / фото REUTERS

У Польщі опозиційний блок "Громадянська коаліція" подав скаргу до Верховного суду країни, у якій вимагає визнати недійсними вибори президента, що відбулися 12 липня. Кандидат від "Громадянської коаліції" Рафал Тшасковський програв з незначним відставанням.

Про це пише Deutsche Welle.

Читайте такожПольща обрала нового президента: Дуда випередив Тшасковського на 2%

Відео дня

Керівництво опозиційної партії наполягає, що на виборах було порушено принципи рівності та загальності, оскільки чинного президента Анджея Дуду, який в результаті виборів пішов на другий термін, підтримував "увесь державний апарат".

Окрім того, опозиція звинувачує суспільно-правове телебаченню країни в тому, що воно не приховувало симпатій до чинного президента.

У поданій до суду скарзі також наведено свідчення близько двох тисяч виборців, які повідомляють про проблеми з реєстрацією на вибори, запізніле надходження виборчих документів та перешкоди при голосуванні за кордоном.

Верховний суд Польщі повинен до 3 серпня ухвалити рішення за скаргою.

Нагадаємо, вибори в Польщі виграв чинний президент Анджей Дуда. Його підтримав 51,21% виборців, що прийшли на дільниці, а кандидат від опозиції Рафал Тшасковський, програв з незначним відривом і отримав підтримку 48,79% виборців.

Після цього Дуда виступив за створення "коаліції для польських справ".