4 серпня в порту Бейрута стався потужний вибух / фото REUTERS

Кіпрські правоохоронці знайшли і допитали російського бізнесмена Ігоря Гречушкіна у зв'язку з вибухом нітрату амонію в порту Бейрута.

Про це повідомляє Cyprus Mail.

Гречушкін – колишній власник судна, на якому 2013 року в Бейрут доправили приблизно 2,7 тис. тонн селітри. Згодом вантаж конфіскували, і 4 серпня 2020-го він загорівся і вибухнув.

Відео дня

За запитом ліванської влади поліція Кіпру 6 серпня допитала росіянина про вантаж і передала його відповіді Лівану.

Читайте такожМакрон анонсував проведення конференції для допомоги Лівану

Як повідомляв УНІАН, увечері 4 серпня в порту Бейрута стався потужний вибух, сила якого була еквівалентна землетрусу магнітудою 3,5.

Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

За останніми офіційними даними МОЗ Лівану станом на вечір 5 серпня, внаслідок вибуху селітри в порту Бейрута загинули більш ніж 135 осіб, кількість постраждалих сягає 5 тисяч. Десятки людей зникли безвісти, до 300 тис. осіб залишилися без домівок.

За даними МЗС України, станом на 9:00 сьогодні, 6 серпня, українців серед загиблих та постраждалих осіб немає, деякі громадяни України зазнали внаслідок вибуху порізів і забоїв.