Війна в Карабасі триває / фото REUTERS

Хоча Баку і Єреван домовилися про гуманітарне перемир'я з 00: 00 18 жовтня, бойові дії тривають. Сторони звинувачують одна одну в порушенні домовленостей про припинення вогню.

Читайте такожУкраїна засуджує обстріл азербайджанського міста Гянджа вірменськими військовими

Так, Міноборони Азербайджану заявило, що протягом ночі ЗС Вірменії зберігали напруженість на фронті, використовуючи міномети і артилерію в різних напрямках, а з 7 ранку здійснили спробу атакувати на Агдеринському, Фізулінському, Гадрутському і Джебраїльському напрямках.

Відео дня

Своєю чергою, прес-секретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян заявила, що Азербайджан порушив перемир'я, здійснивши артилерійський обстріл в північному напрямку з 00:04 до 02: 45, а також ракетний обстріл в південному напрямку з 02:20 до 02: 45․

Як повідомляє News.am, армія невизнаного Арцаха заявила, що азербайджанські сили перейшли в наступ в південному напрямку, є загиблі і поранені.

Новий конфлікт Вірменії та Азербайджану

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Нагірний Карабах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечували.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки. Всі спроби досягти припинення вогню зазнають невдачі.