В Нагірному Карабасі йдуть обстріли / Фото REUTERS

На всій довжині лінії фронту в Нагірному Карабасі відбувається обмін артилерійськими ударами.

Про це повідомляють оборонні відомства Вірменії та Азербайджану.

Представник Міноборони Вірменії Шушан Степанян на своїй сторінці в Facebook сьогодні вранці повідомила, що «на даний момент по всій довжині арцахського фронту ведеться артилерійська перестрілка».

Відео дня

Також, за її словами, вночі в небі над Степанакертом було збито два БПЛА противника.

У свою чергу, Міністерство оборони Азербайджану повідомляє, що бойові дії ведуться по всьому фронту.

Читайте такожАзербайджан і Вірменія відмовляються від переговорів про мир в Нагірному Карабасі

Ворог, який мобілізував додаткові сили в напрямку Мадагіза для відвоювання втрачених позицій, спробував атакувати рано вранці 30 вересня. Цю активність противника припинено, і наші війська проводять контратаку, щоб зламати його опір, - заявили в оборонному відомстві Азербайджану.

Загострення в Нагірному Карабасі: що відомо

Нагірний Карабах: історія конфлікту

  • Нагірно-Карабаська автономна область, що входила до складу Азербайджанської РСР, проголосила незалежність у вересні 1991 року. Азербайджан не визнав автономію НКР. Згідно з адміністративно-територіальним поділом республіки, територія, яку контролює НКР, є частиною Азербайджану. Міжнародна спільнота не визнала референдум.
  • У 1991-1994 роках в районі розгорнулися повномасштабні воєнні дії. Вірменія підтримала Нагірний Карабах у конфлікті з Азербайджаном. У 1994 році між Вірменією і НКР з одного боку та Азербайджаном з іншого було укладено Бішкекський протокол про припинення вогню. Однак біля лінії зіткнення продовжилися збройні конфлікти.
  • У квітні 2016 року ситуація загострилася, коли Азербайджан і Вірменія звинуватили одне одного у порушенні перемир'я. Тоді внаслідок стрілянини на кордоні загинули щонайменше кілька десятків людей.