Зазначається, що американська зброя та артилерія необхідні для здатності України утримувати лінію оборони / фото REUTERS

Після більш ніж двох років жорстокої і нещадної війни з Росією Україна все ще готова і здатна захистити свою демократію та територію, але вона не зможе зробити це без американської військової допомоги, пише The New York Times.

Зазначається, що більшість американців розуміють це і вважають, що приборкання реваншистських мрій Путіна є обов'язком Америки перед Україною та американською безпекою.

За даними видання, опитування, проведене Чиказькою радою з глобальних питань та Ipsos, засвідчило, що 58% американців виступають за надання економічної допомоги Україні та відправлення більшої кількості зброї та військової техніки українському уряду. А 60% респондентів заявили, що відносини з Україною більше зміцнюють американську національну безпеку, ніж послаблюють її.

Відео дня

Крім того, вказується, що багато хто з членів Конгресу від республіканців також підтримують продовження військової допомоги.

"Сумно, що доля України стала жертвою міжусобної республіканської політики. У спікера Палати представників Майка Джонсона є повноваження вчинити правильно, але часу катастрофічно не вистачає. Без американської артилерії, а також протитанкових і зенітних снарядів і ракет Україна не зможе стримати армію, яка має набагато більший запас людей і боєприпасів, - пише видання. - Очікується, що з наближенням літа Росія підготує новий наступальний удар. І Джонсон знає це".

У NYT вважають, що, з огляду на ризиковане становище України, більшість демократів і республіканців, найімовірніше, ухвалять те, що готує Джонсон, навіть ті заходи, з приводу яких у них є сумніви, особливо через те, що пакет також включає допомогу Ізраїлю і Тайваню.

Зазначається, що американська зброя та артилерія необхідні для спроможності України утримувати лінію оборони і, зрештою, вести переговори про припинення бойових дій з позиції сили.

"Путін від самого початку робив ставку на те, що Сполучені Штати не зроблять усе можливе у своїй підтримці України, і він, мабуть, насолоджується тим, що відбувається в Конгресі... Дозвіл Росії нав'язувати свою волю Україні був би руйнівним ударом по авторитету і лідерству Америки, що стало б виконанням однієї з довгострокових цілей Путіна. Це, зі свого боку, може спонукати його спробувати себе у віддаленіших регіонах, чи то в країнах Балтії, чи то в Західній Європі, чи то на півдні, і стане сигналом Сі Цзіньпіну, що Китай теж може проявити свій вплив", - ідеться в публікації.

Вказується, що Трамп і його послідовники можуть стверджувати, що безпека України або навіть Європи не є справою Америки:

"Але наслідком перемоги Росії в Україні стане світ, у якому авторитарні лідери вільно придушуватимуть інакомислення або безкарно захоплюватимуть територію. Це загроза безпеці Америки та світу. Конгрес готовий протистояти цій агресії; обов'язок Джонсона - винести це зусилля на голосування".

Допомога Україні від США - актуальне

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Штати і союзники збираються подвоїти зусилля в питанні пошуку ресурсів, яких потребує Україна.

Він зазначив, що за останні місяці Україна досягла певного прогресу. Зокрема, вона відтіснила російський флот у Чорному морі, відкривши судноплавні шляхи для експорту зерна. Крім того, Україна залучає дедалі більше приватних інвестицій, і хоробро утримує позиції на полі бою перед обличчям російського наступу.

"Але ми також знаємо це: Україні терміново потрібна додаткова допомога", - заявив він.

Вас також можуть зацікавити новини: