Посол України Корнійчук дав прогноз, як може змінитися позиція Ізраїлю / фото ua.depositphotos.com

Київ очікує, що новий уряд Ізраїлю змінить позицію в питанні військової допомоги для України та проявить прагматизм. У МЗС країни заявили, що Україна є одним з пріоритетів.

Надзвичайний та повноважний посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив в інтерв'ю the Algemeiner, що в подальшій можна очікувати надання оборонного обладнання для України, в тому числі протиракетні та протидронові системи. При цьому він вказав, що Іран відкрито співпрацює з Російською Федерацією, що має посилити співпрацю Ізраїлю та України.

"Однак очікувати, що Нетаньяху прийме таке рішення в перший день каденції – нереально. Як посол я повинен залишатися оптимістом", - заявив дипломат.

Відео дня

Крім того, він нагадав, що Ізраїль надав гуманітарну та медичну допомогу.

Позиція Ізраїлю щодо війни в Україні - що відомо

Єрусалим з початку повномасштабної війни в Україні зайняв вкрай неоднозначну позицію. Тодішній уряд не хотів "лаятися" з Москвою. У зв'язку з цим у жовтні 2022 року влада країни офіційно заявили, що відмовляється допомагати Україні зброєю для.

Пізніше глава Міноборони Ізраїлю Бені Ганц заявив, що Єрусалим все ж надасть Києву допомогу, але відмовився надавати системи ППО.

3 січня поточного року новий глава МЗС країни Елі Коен пообіцяв змінити політику ізраїльського зовнішньополітичного відомства з українського питання.

Вас також можуть зацікавити новини: