США також ведуть переговори з партнерами і союзниками в Європі / фото УНІАН

США готують новий пакет безпекових заходів для України. Він буде адаптований до нового фронту війни.

Про це пише CNN із посиланням на кількох представників Міноборони США.

США і Україна ведуть інтенсивні переговори про новий етап допомоги у сфері безпеки, яка буде призначена для протидії посиленню російської кампанії на Сході і Півдні України, де місцевість відрізняється від колишнього основного фронту війни.

Відео дня

За словами американських чиновників, в новому пакеті допомоги акцент може бути зроблений на більшій кількості безпілотників і протитанкових гранатометів Javelin. Частково це пов'язано з тим, що Україна вже має їх на озброєнні і може швидко застосувати, сказав один чиновник.

США також ведуть переговори з партнерами і союзниками в Європі, щоб дізнатися, які додаткові системи ППО великої дальності, танки, бронетехніку і артилерію вони могли б надати Україні з власних запасів.

За словами офіційних осіб, тепер, уздовж нових східного і південного фронтів, українці потребують більш важкого озброєння, такого як бронетехніка і артилерія.

"Місцевість там більш відкрита і придатна для бронетанкових механізованих наступальних операцій з обох сторін", - зазначав минулого тижня генерал Марк Мілі.

CNN зазначає, що Україна хоче як і раніше отримати винищувачі, але США противляться цьому.

При цьому сьогодні прес-секретар Пентагону Джон Кірбі повідомив, що щодня в регіон прибуває 8-10 літаків за допомогою для України, не тільки зі США, але й інших країн.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Європейський союз має збільшити військову допомогу Україні. Вона зазначила, що необхідне важке озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: