ЄС може відкрити кордони для щеплених туристів \ фото REUTERS

Євросоюз планує влітку відкрити кордони для туристів, щеплених від коронавірусу. При цьому вони повинні бути вакциновані схваленими Європейським агентством лікарських засобів (EMA) препаратами.

Читайте такожУ Єврокомісії сподіваються на запровадження COVID-паспортів вже до літаПро це глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен повідомила в розмові з виданням New York Times.

При цьому глава Єврокомісії не уточнила терміни відкриття кордонів Євросоюзу і деталі того, як буде відновлюватися туризм.

Відео дня

"Ясно одне: всі 27 держав-членів беззастережно приймуть всіх, хто вакцинований вакцинами, схваленими EMA", - заявила фон дер Ляйен, передає РБК-Україна.

У публікації не уточнюються деталі такого рішення, зокрема, в деяких цитатах президента Єврокомісії говориться про вакцинацію саме в США, а в інших - загалом про осіб, щеплених визнаними в ЄС вакцинами, без прив'язки до країни щеплення, передає ЄвроПравда.

Вона додала, що відновлення подорожей буде залежати "від епідеміологічної ситуації, але ситуація поліпшується в Сполучених Штатах, як, сподіваємося, поліпшується і в Європейському союзі".

Паспорти вакцинації

Цифрові паспорти вакцинації від коронавірусу планують ввести в Євросоюзі до червня цього року.

При цьому Всесвітня організація охорони здоров'я досі виступає проти поїздок за сертифікатами вакцинації від COVID-19.