Ілюстрація \ REUTERS

Низка країн з понеділка, 4 травня, починає пом'якшувати або скасовувати обмежувальні заходи, введені раніше через пандемію коронавірусу.

Читайте такожІспанцям дозволили виходити з дому після 7-тижневого жорсткого карантину (фоторепортаж)

Зокрема, як повідомляє kommersant в Сербії з понеділка відкриваються кафе і ресторани, а також починає працювати громадський транспорт. В Іспанії відновити роботу можна буде книгарням, перукарням, майстерням з ремонту взуття та одягу, а також кафе і ресторанам, які готують їжу на винос. У Малайзії повністю знімається режим обмежень на пересування, підприємства повертаються до звичайної роботи.

Відео дня

Крім того, в Італії дозволяється робота барів і ресторанів навинос, відновлюються промислове виробництво і будівництво, можуть за рішенням місцевої влади бути відкриті парки та спортивні секції. Бельгія дозволяє роботу компаній, які не пов'язані з масовою взаємодією з клієнтами. У Греції знімається велика частина обмежень на пересування і відкриваються деякі магазини. На Кіпрі починають працювати туристичні агентства, більшість магазинів, молитви в храмах (але не більше 10 осіб) і будуть ослаблені обмеження на пересування.

Разом з тим у Польщі запрацюють готелі та торгові центри за умови обмеженого числа відвідувачів. Робота держустанов, а також харчової промисловості, будівельної галузі і сфери послуг відновиться в Тунісі. Низка сфер повернеться до роботи у Вірменії й Казахстані.

Як повідомляв УНІАН, за останніми даними, у світі зафіксовано понад 3,4 млн хворих на коронавірус, при цьому одужали 1,1 млн осіб, а померли 244 тис.

Читайте також: