Через заколот Пригожина влада Путіна захиталася / скріншот

Два дні заколоту ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина, який тривав 23-24 червня, показали, що більшість озброєних людей в РФ його підтримали. Через це похитнулася влада російського диктатора Володимира Путіна.

Як зауважив в ефірі "24 каналу" політолог і публіцист Андрій Піонтковський, Путіну потрібно утримати владу. І для цього він має не "їхати не в Дербент та цілуватися з дагестанським немовлям", а зробити найближчим часом два вчинки.

По-перше, на думку політолога, Путін має продемонструвати населенню вбитого Пригожина. По-друге, генерал Суровікін має опинитися за ґратами. При цьому було б ще краще, якби він давав свідчення щодо своєї участі в заколоті в тюремній робі.

Відео дня

"Якщо протягом тижня росіяни не побачать цього, можна буде констатувати, що влада Путіна послабла і він її втрачає", – наголосив Піонтковський.

Дводенний заколот Пригожина: що потрібно знати

23 червня Євген Пригожин заявив, що російські війська завдали удару по позиціях ПВК "Вагнер", через що він іде "зупинити" міністра оборони РФ Шойгу. Як наслідок – вже за кілька годин в Ростовській області, а згодом в Москві та Воронезькій області було запроваджено план "Фортеця".

Для того, щоб дістатися Московської області, "вагнерівцям" знадобилася приблизно доба. За цей час вони встигли встановити контроль над Ростовом та збити декілька одиниць авіації армії РФ. У перші дні після заколоту росЗМІ писали, що наслідком стала загибель від 13 до 20 військових, що перебували на знищених бортах. Пізніше офіцер ЗСУ Анатолій Штефан "Штірліц" заявив, що ПВК "Вагнер" знищила рідкісний літак, і знищила при цьому 10 російських офіцерів. Згодом втрату Іл-22 підтвердили і в Міноборони РФ.

Що стосується "походу" Пригожина, то він зупинився за 200 кілометрів від Москви. Після перемовин з Лукашенком ватажок "вагнерівців" вирішив розвернути колону з військовою технікою.

Відомо, що під час переговорів Пригожин погодився поїхати до Білорусі. Як наслідок – вже 27 червня Лукашенко оголосив, що власник ПВК "Вагнер" перебуває в Білорусі. 

Вас також можуть зацікавити новини: