Учасники зустрічі глав МЗС G20 не захотіли робити спільне фото з Лавровим / фото ua.depositphotos.com

На зустрічі міністрів закордонних справ країн G20 низка голів МЗС не захотіли брати участь у спільній фотосесії з представником Росії.

Про це повідомляє японське агентство Kyodo.

Цьогоріч традиційна фотосесія учасників зустрічі не відбулася. Причина - відмова низки міністрів закордонних справ фотографуватися разом з главою російського МЗС Сергієм Лавровим.

Відео дня

Також повідомляється, що першим відмовився держсекретар США Ентоні Блінкен.

Крім того, як повідомляє Reuters, ряд учасників саміту відмовилися і від зустрічей з Лавровим на полях саміту.  Серед них знову таки держсекретар США, голова МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Japan Times інформує, що глава японського МЗС Йосімаса Хаясі також відмовився від зустрічі. 

При цьому Лавров на Балі, де проводиться саміт, прибув одним з перших. 

Сам Лавров, коментуючи відмову колег і від зустрічей на полях, і від спільних фотосесій, заявив, мовляв, і сам нікого не запрошував.

"Що стосується зустрічей зі мною, заяв, що не будуть зі мною фотографуватися. Я ж нікого не запрошував фотографуватися. І взагалі нікого нікуди не запрошував. Мене запросила Індонезія", - сказав він у коментарі російським пропагандистським медіа.

Нагадаємо, "Велика двадцятка" існує з 1999 року. До її складу входять: Євросоюз, США, Китай, Японія, Німеччина, Франція, Бразилія, Великобританія, Італія, Росія, Канада, Індія, Австралія, Мексика, Південна Корея, Індонезія, Туреччина, Саудівська Аравія, Аргентина, Південна Африка.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден раніше заявив, що Росію треба виключити з "Великої двадцятки".

У листопаді в Індонезії відбудеться саміт G20. На захід президента України Володимира Зеленського запросив особисто президент Індонезії. Зеленський пояснив, від чого залежатиме участь України в саміті.

Вас також можуть зацікавити новини: